Mε λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σητείας

Mε λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σητείας
Ημερομηνία δημοσίευσης 25.03.2024

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πανηγύρισε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιερή κατάνυξη ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της πόλεως Σητείας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη σημασία της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της άνευ σποράς συλλήψεως του Υιού και Λόγου του Θεού, σημειώνοντας ότι αποτελεί τον Ευαγγελισμό του ανθρωπίνου γένους και τα προοίμια της σωτηρίας των ανθρώπων όλων των εποχών. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος, από τη Βυζαντινή περίοδο, καθ’ όλη της διάρκεια του Οθωμανικού ζυγού, κατά την Ελληνική Επανάσταση το 1821 αλλά και στα νεώτερα χρόνια που ακολούθησαν παραμένει η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους μας, ευχήθηκε δε να συνεχίζει να περισκέπει και να φυλάττει την πατρίδα μας και τον καθένα χωριστά.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του πανηγυρίζοντος ναού συνταξ. πρωτ. Μιχαήλ Θαλασσινός και πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, ο πρωτ. Αντώνιος Μπουτιάμπα, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κένυας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. 

Eκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Περιφεριφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Λεωνίδας Τερζής και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καρνιαδάκης.