H Aκολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

H Aκολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 02.05.2024

Με ιεροπρέπεια και σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου 2024 η Aκολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών (Όρθρος Μεγάλης Παρασκευής) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την τάξη ανέγνωσε το πρώτο και εκτενέστερο από τα δώδεκα Ευαγγέλια της Ακολουθίας που περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά, το επονομαζόμενο «Ευαγγέλιον της Διαθήκης», το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα και μισό κεφάλαια από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο.

Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Εφημέριος και προϊστάμενος του ναού, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Τζουμάκας και οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης, κ. Εμμανουήλ Τζώρτζης, κ. Ανδρέας Σκουλούδης, και πλήθος ευσεβών χριστιανών της πόλεως, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να ακούσουν τα «Δώδεκα Ευαγγέλια» και να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο Κύριο ημών Ιησού Χριστό.