Ο Aρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος στη Βασιλική Ιεράπετρας

Ο Aρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος στη Βασιλική Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 22.06.2024

Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και τάξη τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2024 ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Ενορίας Βασιλικής στην Ιεράπετρα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στους πιστούς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στο γεγονός της Πεντηκοστής, στη γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας αλλά και στον ρόλο του Παναγίου Πνεύματος στη ζωή των χριστιανών και της Εκκλησίας μας.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Φανερωμένης Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, ο Αιδεσιμ. πρωτ. π. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος Ενορίας Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας, ο Εφημέριος της πανηγυρίζουσας Ενορίας ιερομόναχος Τίτος Ματαλλιωτάκης και ο Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι μετά το πέρας του Εσπερινού έλαβαν τον ευλογημένο άρτο από τον Σεβ.