Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στην Επισκοπή Ιεράπετρας

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στην Επισκοπή Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 11.05.2024

Με αναστάσιμη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πανηγύρισε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 10 Μαΐου 2024, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ο φερώνυμος κεντρικός Ιερός Ναός της Ενορίας Επισκοπής Ιεράπετρας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε, περιστοιχούμενος από κληρικούς της περιοχής.

Μετά την Απόλυση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στους παρισταμένους πιστούς χρόνια πολλά με τή χάρη και το φως του Αναστάντος Κυρίου μας και η Υπεραγία Θεοτόκος, η οποία είναι η Ζωηφόρος Πηγή που αναβλύζει πλήθος ιαμάτων, να σκέπει, να φυλάττει και να προστατεύει αυτούς και τις οικογένειές τους.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι Εφημέριοι των Ενοριών Κάτω Χωριού Οικονόμος π. Παντελεήμων Καββουσανός και Επισκοπής Ιερεύς π. Ευάγγελος Γκιάλπης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Τζουμάκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Χωριού κ. Κωννσταντίνος Μαυρής, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού κ. Μαρίνα Αχλάτη, πολλοί ενορίτες και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας.