Η πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Πάντων Ανατολής Ιεράπετρας

Η πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Πάντων Ανατολής Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 30.06.2024

Με την πρέπουσα λαμπρότητα πανηγύρισε την Κυριακή των Αγίων Πάντων 30 Ιουνίου 2024 ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Ενορίας Ανατολής Ιεράπετρας.

Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα και πριν την Απόλυση ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε για την καθιέρωση της εορτής και ότι οι Άγιοι είναι ο καρπός του Αγίου Πνεύματος μέσα στην Εκκλησία. Οι Άγιοι αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για να διατηρήσουν την χάρη του Θεού στη ζωή τους. Καμία εγκόσμια δύναμη δεν μπόρεσε να τους πτοήσει ούτεσ να ανατρέψει την αγαπητική πορεία τους προς τον αγωνοθέτη Κύριο. Είναι τα πρότυπα και οι οδοδείκτες για όλους μας, είναι οι πνευματικοί ήρωές μας, κατέληξε ο Σεβ.

Στην Αρχιερατική ΘείαΛειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσιμολ. π. Ματθαίος Πατεράκης, Εφημέριος της πανηγυρίζουσας Ενορίας και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάσθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Νικόλαος Τζουμάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής κ. Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολής κ. Γεώργιος Αγγελάκης, ο Προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αγγελάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Τζαράκης, και πολλοί Ανατολιώτες.