Η Κυριακή των Αγίων Πατέρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Η Κυριακή των Αγίων Πατέρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 13.06.2024

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α´ Οικουμενικής Συνόδου, 16 Ιουνίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. στο κήρυγμά του μίλησε για το νόημα της χαράς στην πνευματική ζωή με αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, απόσπασμα από την αρχιερατική προσευχή του Ιησού, το οποίο καταλήγει: «ίνα έχωσι την χαράν την εμήν πεπληρωμένην εν αυτοίς». Η αληθινή χαρά προέρχεται από τον Θεό γιατί αυτός είναι το περιεχόμενο της χαράς. Η χαρά η κοσμική και η πρόσκαιρη δεν συγκρίνεται με την πνευματική χαρά, που είναι μόνιμη κατάσταση της χαράς του Χριστού και καρπός του Αγίου Πνεύματος. Όσα συνδέονται με τον Χριστό φέρνουν μόνιμη χαρά, ενώ τα αντίθετα προξενούν γρήγορα λύπη στην ψυχή του ανθρώπου, κατέληξε ο Σεβ.

Πριν την Απόλυση ο Σεβ. τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Εμμανουήλ Παπαδάκη, πατρός του νομικού Συμβούλου της Μητροπόλεως Νικολάου Παπαδάκη.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ ο προϊστάμενος της Ενορίας Αιδεσιμολ. πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος διακόνησε στο ιερό αναλόγιο.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μανώλης Φραγκούλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Κουγιουμουτζάκης, Μιχάλης Σπυριδάκης κ.α.