Η Κυριακή ΙΣΤ´ Ματθαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Η Κυριακή ΙΣΤ´ Ματθαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 11.02.2024

Την Κυριακή ΙΣΤ´ (των Ταλάντων), 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου τέλεσε το ετήσιο ιερό μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Πρεσβυτέρας π. Μιχαήλ Τζώρτζη. 

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. μιλήσε για την παραβολή των ταλάντων και επεσήμανε ότι ο Θεός δίδει σε όλους μας και από κάποιο χάρισμα, σε άλλους πολλά και σε άλλους λιγότερα. Δεν αδικεί όμως κανένα. Απο μας αυτό που ζητά είναι να μην κρύψουμε τα δώρα αυτά, όπως ο οκνηρός και πονηρός δούλος της παραβολής, αλλά να τα αυξήσουμε και να τα αξιοποιήσουμε για την προσωπική μας πνευματική πρόοδο αλλά και προς οικοδομήν του σώματος του Χριστού, την Αγία μας Εκκλησία.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο συνταξ. Εφημέριος πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός, ο προϊστάμενος της Ενορίας Ι.Μ. Ναού πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. 

Εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς πιστοί, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης.