Η Κυριακή ΙΕ´ Λουκά στην Ενορία Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μέσα Μουλιανών Σητείας

Η Κυριακή ΙΕ´ Λουκά στην Ενορία Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μέσα Μουλιανών Σητείας
Ημερομηνία δημοσίευσης 28.01.2024

Την Κυριακή ΙΕ´ Λουκά (του Ζακχαίου), 28 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιώννου του Θεολόγου Μέσα Μουλιανών Σητείας, όπου τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Βασιλάκη. 

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη η Εγκύκλιος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης για τον χριστιανικό γάμο, την οικογένεια και το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τον λεγόμενο «γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Αρμένων Οικονόμος Σπυρίδων Βασιλάκης, ο Εφημέριος Ενορίας Μέσα Μουλιανών π. Εμμανουήλ Φουντουλάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. 

Εκκλησιάστηκαν πολλοί ενορίτες, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μέσα Μουλιανών κ. Εμμανουήλ Γιαλεσάκης.