Η κοπή της Bασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοπηγής Σητείας «Ο Μπέμπονας»

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοπηγής Σητείας «Ο Μπέμπονας»
Ημερομηνία δημοσίευσης 28.01.2024

Το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση του Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοπηγής Σητείας «Ο Μπέμπονας», μετέβη στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο του ορεινού χωριού της Σητείας και ευλόγησε την Βασιλόπιτα. 

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Στυλιανό Δανδουλάκη και τα Μέλη του Δ.Σ. για την πρόσκληση, τους ευχήθηκε δημιουργική και γόνιμη θητεία, το δε νέος έτος 2024 να είναι για όλον τον κόσμο ειρηνικό, σωτήριο, και ευλογημένο από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Τόνισε, ότι έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία από τον Θεό να ζούμε σε έναν τόπο εξόχως ευλογημένο και προικισμένο με πολλές ομορφιές, πλούσια ιστορία, παράδοση, ήθη, έθιμα, λαϊκό πολιτισμό, όπως είναι η ιστορική Χρυσοπηγή ή Ρουκάκα, και έχουμε ιερό χρέος όλοι μας, και πρωτίστως οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, να τα διαφυλάξουμε και να τα μεταλαμπεδεύσουμε στις νέες γενιές, τις οποίες πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε. Αυτό όμως επιτυγχάνεται με την ενότητα, τη συνέργεια, την ομόνοια και την αγάπη μεταξύ όλων των Φορέων και των ανθρώπων, που έχουν όραμα και πιστεύουν σε αυτόν τον σκοπό, για να ξεπερνούν τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Αυτό σας εύχομαι εγκάρδια, κατέληξε ο Σεβ.

Θερμό χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης και η Βουλευτής Λασιθίου κ. Κατερίνα Σπυριδάκη και εξέφρασαν τα συγχαρητήρια και τις ευχές τους στον Σύλλογο και όλους τους παρισταμένους.

Ο Πρόεδρος κ. Δανδουλάκης ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο, τον Δήμαρχο κ. Ζερβάκη, την κ. Σπυριδάκη και όλους τους παρισταμένους για την παρουσία τους και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Σταυροχωρίου π. Αντώνιος Λιανάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. 

Παρέστησαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σητείας κ.κ. Ιωάννης Δασκαλάκης, Ιωάννης Σκαρβελάκης και Κώστας Λυμπερίου, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοπηγής κ. Μιχαήλ Δανδουλάκης,  τα Μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, και αρκετοί κάτοικοι της Χρυσοπηγής με τις οικογένειές τους. Ακολούθησε πλούσιο δείπνο.