Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 30.01.2024

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας, όπου εκκλησιάσθηκαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, ευχόμενος υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων των σχολικών μονάδων του τόπου.

Για τη ζωή, την πολυδιάσταση προσφορά και τα φωτεινά υποδείγματα των Τριών Ιεραρχών μίλησε με προτροπή και ευλογία του Σεβ. κ. Κυρίλλου με λόγο γλαφυρό και μεστό ο κ. Δημήτριος Χοϊλούς, Θεολόγος καθηγητής και Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας.

Μετά την Απόλυση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού για το συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας μας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί το δημοκρατικό πολίτευμα διοίκησης των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται από όλους τους Μητροπολίτες σε σύνοδο κατά πλειοψηφία. 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος του ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης, η Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Μαρία Φραντζεσκάκη, εκπαιδευτικοί, μαθητές και άλλοι πιστοί.