Η εορτή του δια κολλύβων θαύματος του Αγ. Θεοδώρου του Τήρωνος στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίων Θεοδώρων πόλεως Ιεράπετρας

Η εορτή του δια κολλύβων θαύματος του Αγ. Θεοδώρου του Τήρωνος στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίων Θεοδώρων πόλεως Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 23.03.2024

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, ανάμνηση του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίων Θεοδώρων πόλεως Ιεράπετρας.

Πριν την απόλυση Σεβ. κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από όλους τους  Κληρικούς της πόλεως, τέλεσε τα μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Μιχαήλ Περάκη, Καλλιόπης Δελημπαλταδάκη, Ελισάβετ Χριστάκη, Αικατερίνης Βασιλάκ, Μαρίας Φωκαέα, Αντωνίου Γιαννικάκη, Βασιλείου Χελεντζάκη, Μαρίας Ρεμεδιάκη-Δραγατάκη, Ιβάν Πέτροβ, Γεωργίου Γενειατάκη, Αρετής Χαραλαμπάκη, Μαρίας Θεοδωράκη, Πέτρου Κανάρη, Αναγνώστου Ανδρέου Λουτσέτη, Νικολάου Κουκουράκη, Δέσποινας Τζανάκη, Kλεάνθης Πετράκη και Χαραλάμπους Χάνα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου, να αναπαύει «εν χώρα ζώντων μετά των αγίων και δικαίων» τις ψυχές των μνημονευθέντων κεκοιμημένων αλλά και όλων των κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της πόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Ιεράπετρας, τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών Κληρικών και των Ευεργετών της πόλεως υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τα μνημόσυνα παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης και οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης και κ. Μιχαήλ Σπυριδάκης.