Η εορτή της Πεντηκοστής και ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Γονυκλισίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος στο Κεντρί Ιεράπετρας

Η εορτή της Πεντηκοστής και ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Γονυκλισίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος στο Κεντρί Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 23.06.2024

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος στο Κεντρί Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε. Ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Πνεύματος (Γονυκλισίας), όπου προεξήρχε και ανέγνωσε τις διατεταγμένες ευχές της γονυκλισίας.

Μετά της Απόλυση ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια η δρόσος και η χάρη του Αγίου Πνεύματος, το οποίο φωτίζει, αναγεννά, ενδυναμώνει, καθοδηγεί και αγιάζει τα μέλη της Εκκλησίας, να επισκιάζει όλους στη ζωή και τα έργα τους.

Στην Θεία Λειτουργία και τον Μέγα πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής έλαβαν μέρος έλαβαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, ο Αιδεσ. πρωτ. Γεώργιος Κανάρης, Εφημέριος της Ενορίας Κεντρίου, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιασίστηκαν πολλοί ευσεβείς κάτοικοι της Ενορίας, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γιακουμάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μαρίνα Αχλάτη, υπεύθυνη Αθλητισμού, και κ. Κωνσνταντίνος Αστροπεκάκης.