Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της Σ.Ε.Α.Π. κ. Κων/νου Σπανουδάκη στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της Σ.Ε.Α.Π. κ. Κων/νου Σπανουδάκη στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο
Ημερομηνία δημοσίευσης 24.06.2024

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 ο Διοικητής της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών  Πεζικού (Σ.Ε.Α.Π.) Ηρακλείου Ταξίαρχος (ΠΖ) κ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης  επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως, την Ιεράπετρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και η αγαστή συνεργασία και οι άριστες σχέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων με την Εκκλησία. Επίσης, ο Διοικητής της Σ.Ε.Α.Π. ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο για την επικείμενη αναδιάρθρωση της Σχολής Εφέδρων, η οποία θα έχει αρμοδιότητα και περιοχή ευθύνης όλη την Κρήτη καθώς και τις νησίδες που την περιβάλλουν.

Τέλος, ο Διοικητής της Σ.Ε.Α.Π. Ταξίαρχος κ. Σπανουδάκης επέδωσε τιμητικά τον θυρεό της Σ.Ε.Α.Π. στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, ο οποίος του δώρισε μια εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πιστό αντίγραφο της εφέστιας εικόνας της Ιεράς Μονής Παναγίας της Φανερωμένης Ιεράπετρας, για να κοσμεί το γραφείο του, προκειμένου να τον σκέπει, να τον φυλάττει, να τον ενισχύει και να τον ενδυναμώνει κατά την επιτέλεση των υψηλών και ευθυνοφόρων καθηκόντων του στη διοίκηση της Σχολής, που ανέλαβε πριν από λίγους μήνες.