Αρχιερατική Χοροστασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Αρχιερατική Χοροστασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 23.05.2024

Την Κυριακή του Παραλύτου, 26 Μαΐου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. μίλησε για το νόημα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας και αναφέρθηκε στα μηνύματα της θεραπείας του επι τριάντα οκτώ χρόνια παραλυτικού από τον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας Κύριο Ιησού Χριστό. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για την καρτερία και την υπομονή του παραλυτικού, για την πίστη και την ανεξικακία του και γενικά για τις αρετές του, που τον κατέστησαν άξιο του ελέους και της ευεργεσίας  του Κυρίου. Πάντοτε πρέπει να καταφεύγουμε με πίστη και εμπιστοσύνη στον Χριστό, που αποτελεί το ασφαλέστερο λιμάνι στις συμφορές, τις αρρώστιες και τις θλίψεις μας. Και Εκείνος θα γίνει, όπως και στον Παραλυτικό, γιατρός άμισθος, συναντιλήπτορας, συναγωνιστής και βοηθός μας, κατέληξε ο Σεβ.

Πριν την Απόλυση ο Σεβ. τέλεσε το εννιαήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Εμμανουήλ Παπαδάκη.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε  Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, συλλειτουργούντων του προϊσταμένου της Ενορίας Αιδεσιμολ. πρωτ. Αθανασίου Ταρλαντέζου και του Διακόνου Θεμιστοκλή Μπεϊνά.