Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της πανηγύρεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της πανηγύρεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 13.05.2023

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την Σάββατο 13 Μαϊου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό  Ναό στην πόλη της Ιεράπετρας.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη συνάντηση και τον αποκαλυπτικό διάλογό της αλλοεθνούς  Σαμαρείτιδας  με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, στο φρέαρ του Ιακώβ, σημειώνοντας ότι της αποκαλύπτει ότι Αυτός είναι το «ύδωρ το ζων» αλλά και την «εν πνεύματι και αληθεία» του Θεού, με συνέπεια η μέχρι τότε αμαρτωλή Σαμαρείτιδα αναγεννάται πνευματικά και μετατρέπεται σε Ισαπόστολο, Ευαγγελίστρια και Μεγαλομάρτυρα, ενώ και όλη η οικογένειά της αξιώνεται να μαρτυρήσουν για τον Σωτήρα Χριστό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Αγία Ισαπόστολος και Μεγαλομάρτυς Φωτεινή να πρεσβεύει για όλους μας στον Αναστάντα Κύριο, ώστε να αξιωθούμε και εμείς να τον συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε  πνευματικά μαζί Του.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβε μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και πλειάδα κληρικών, ενώ παρέστησαν πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, κ. Μαρία Ρουμελιωτάκης, κ. Γεώργιος Ασπραδάκης και κ. Κων/νος Αστροπεκάκης.

Μετά το πέρας της ακολουθίας και τη διανομή του άρτου από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, προσφέρθηκε κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα στο Αρχονταρίκι του ναού.