Μνημόσυνο για τα 19 χρόνια από την εκδημία
του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλοθέου Βουζουνεράκη
και τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Άρχοντος Πρωτοψάλτη Σταματίου Αρώνη

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε το μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Φιλοθέου Βουζουνεράκη, το τεσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Πρωτοψάλτου Σταματίου Δημ. Αρώνη και το ετήσιο μνημόσυνο των Γεωργίου Ζαχαριαδάκη και Εμμανουήλ Κουφουδάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.


      Στη Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης και οι Κληρικοί του Ναού. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στην παραβολή του δείπνου, σημειώνοντας ότι «πολλοί είναι οι καλεσμένοι, λίγοι όμως είναι οι εκλεκτοί» τονίζοντας ότι το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας αποτελεί μια συνεχή πρόσκληση για μετοχή στο δείπνο της Βασιλείας του Θεού. Επίσης, υπογράμμισε ότι ο αοίδιμος προκάτοχός του Φιλόθεος Βουζουνεράκης υπήρξε γνήσιο τέκνο της Μητέρας Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, αφού σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου υπηρέτησε και ως Εφημέριος, και καλλιεργώντας την κλίση του Θεού ανεδείχθη στο ύψιστο υπούργημα της Αρχιερωσύνης.
Επίσης, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Άρχοντα Πρωτοψάλτη Σταματίου Αρώνη, ο οποίος ψάλλοντας με το απαράμιλλο ήθος της παράδοσης της Μητρός Εκκλησίας διακόνησε για πολλές δεκαετίες το αναλόγιο του Μητροπολιτικού Ναού. Την παράδοση αυτή και την ιερή μουσική παρακαταθήκη συνεχίζουν σήμερα ο γιος του Ιωάννης Πρωτοψάλτης και Δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής της Μητροπόλεώς μας, οι μαθητές και τα παιδιά του.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Ιωσήφ Αναστασάκης, ο Βουλευτής Ν. Λασιθίου κ. Κ. Δερμιτζάκης και πλήθος κόσμου. 
Το μεσημέρι ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Ιεράρχου πού βρίσκεται κάτω από το επισκοπικό παρεκκλήσιο του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως.