Χριστουγενιάτικη Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής & ΈκθεσηΈργων μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας & Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπτύνης & Σητείας

Χριστουγενιάτικη Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής & ΈκθεσηΈργων μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας & Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπτύνης & Σητείας
Ημερομηνία δημοσίευσης 19.12.2023

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χριστουγενιάτικη Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής
&
ΈκθεσηΈργων μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας & Ψηφιδωτού
της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπτύνης & Σητείας

 

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6:30΄ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» και Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Η Χορωδία των Ιεροψαλτών και μαθητών της Σχολής, υπό τη διεύθυνση του Διευθυντή της Σχολής και Πρωτοψάλτου του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας κ. Ιωάννου Αρώνη, θα αποδώσει ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων. Τα κάλαντα θα συνοδεύσουν με παραδοσιακά μουσικά όργανα οι δάσκαλοι και σπουδαστές των τμημάτων της Σχολής, ενώ θα διαβασθούν κείμενα σχετικά με την υμνολογία της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων και το κοσμοσωτήριο γεγονός της ενανθρωπήσεως του Θεού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκτίθενται έργα των μαθητών όλων των τάξεων της Σχολής Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου αγιογραφίας κ. Νικολάου Γρινιεζάκη.

Προσκαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκδήλωση για τη μεγάλη εορτή της σάρκωσης του Υιού και Λόγου του Θεού του Θεού.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ