Άνοιξε και επίσημα της πύλες της η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας

Άνοιξε και επίσημα της πύλες της η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας
Ημερομηνία δημοσίευσης 18.11.2015

Άνοιξε και επίσημα της πύλες της η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» στο νεόδμητο Κέντρο Κοινωνικής και Πολιτιστικής Μέριμνας

 

Στο νεόδμητο «Κέντρο Κοινωνικής και Πολιτιστικής Μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας» και μέσα σε πανηγυρική και ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα άνοιξε και επίσημα της πύλες της η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης». Το βράδυ της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και άλλους Κληρικούς, τέλεσε τον Αγιασμό στις αίθουσες διδασκαλίας της Σχολής, παραδίδοντας σε χρήση το υπερσύγχρονο κτίριο του «Κέντρου Κοινωνικής και Πολιτιστικής Μέριμνας», το οποίο στο άμεσο μέλλον προβλέπεται να στεγάσει μια σειρά λειτουργιών και δράσεων της τοπικής Εκκλησίας. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, με έκδηλη τη συγκίνηση και την ικανοποίησή του για τη στέγαση της Σχολής στο νέο κτήριο, καλωσόρισε με θερμά λόγια τους παλαιούς και τους νέους σπουδαστές της Σχολής, σημειώνοντας ότι «μετά από πολλά χρόνια κόπων και οικονομιών, σας παραδίδουμε αυτό τον ιερό χώρο για να εντρυφήσετε στην παραδοσιακή εκκλησιαστική μουσική και στο μυστήριο της πατροπαράδοτης ευσέβειας και για να υμνείται και να δοξάζεται το όνομα του Τριαδικού Θεού». Επίσης, ανακοίνωσε ότι από φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως είναι πλέον αναγνωρισμένη από το Κράτος με την επωνυμία «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» και έχει τη δυνατότητα να χορηγεί Πτυχία και Διπλώματα στους αποφοίτους της, αφού η εκπαιδευτική ύλη κατά τάξη είναι σύμφωνη με τα αναλυτικά προγράμματα της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Σεβ. κ. Ευγένιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους της Σχολής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανάδειξης νέων Ιεροψαλτών που θα πλαισιώνουν τα αναλόγια των Ιερών Ναών, δημιουργίας Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως, καλλιέργειας του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και διατήρησης του αναλλοίωτου, λιτού και γνήσιου Πατριαρχικού ύφους. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον διευθυντή, τους δασκάλους και τους εξήντα (60) μαθητές της Σχολής τη χάρη, την ευλογία, την ενίσχυση και τον φωτισμό του Πάνσοφου Θεού στο έργο της εκμάθησης της παραδοσιακής εκκλησιαστικής μουσικής.


Ο Διευθυντής της Σχολής Πρωτοψάλτης κ. Ιω. Αρώνης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο για το αμέριστο πατρικό ενδιαφέρον του για την ίδρυση και εύρυθμη λειτουργία της Σχολής, επισημαίνοντας τη μεγάλη παράδοση του τόπου  στη Βυζαντινή μουσική και στην Ψαλτική τέχνη που για πρώτη φορά αποκτά «το δικό της σπίτι», το οποίο αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα και πρότυπο διδακτηρίου, με σκοπό την καλλιέργεια της εκκλησιαστικής μουσικής και την επάνδρωση των αναλογίων όλης της Μητροπολιτικής περιφέρειας.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση και η τακτοποίηση των σπουδαστών στις αίθουσες διδασκαλίας ανά τάξη και τμήμα.

ΑΡΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ