Μέσα σε εορταστικό κλίμα η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στη Σητεία.

Μέσα σε εορταστικό κλίμα η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στη Σητεία.
Ημερομηνία δημοσίευσης 30.01.2020

Το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2020, εορτή των αγίων Τριών Ιεραρχών, στο κέντρο «Διόνυσος» Αγιάς Φωτιάς Σητείας, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εορταστική εκδήλωση και η κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως με τις οικογένειες τους, που είχαν την ευκαιρία της κοινής συνάντησης και επικοινωνίας σε μια πολύ εγκάρδια, ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Την Αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στη συνέχεια απηύθυνε σύντομο εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχές στα μέλη των ιερατικών οικογενειών. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στήριξη και στην αφανή προσφορά των Πρεσβυτερών, που αποτελούν το στήριγμα και την συνοδοιπόρο του έγγαμου Ιερέως στο έργο του Ιερέως, αλλά και στην ενοποιητική δύναμη και σημασία του Συνδέσμου, τον οποίο χαρακτήρισε σύνδεσμο αγάπης και σφυρηλάτησης της ενότητας του Εφημεριακού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του για καλή και ευλογημένη χρονιά ο Σεβ. αναφέρθηκε στον πολυσήμαντο έργο των Εφημερίων, τονίζοντας ότι πέρα από το λειτουργικό και ποιμαντικό έργο τους στηρίζουν ποικιλοτρόπως τις ανάγκες των ενοριτών τους κυρίως στα χωριά, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της ενότητας και της συνοχής της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Δημάρχων Σητείας και Ιεράπετρας Αντιδημάρχους Σητείας κ. Νικόλαο Μακρυνάκη και Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη για την παρουσία τους, και τόνισε την αγαστή συνεργασία με της Τοπικής Εκκλησίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια οι Αντιδήμαρχοι μετέφεραν τις εγκάρδιες ευχές των Δημάρχων Σητείας κ. Γεωργίου Ζερβάκη και Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη αντίστοιχα και την στήριξη του έργου των Εφημερίων από τις δύο Δημοτικές Αρχές του τόπου. Ιδιαίτερα  επεσήμαναν τη σημασία του πολυδιάστατου έργου των Εφημερίων, οι οποίοι αγωνίζονται για να τα κρατήσουν ζωντανά τα χωριά τους, και τη συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας. 

Ο Αιδεσιμολ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης από καρδιάς ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τους συναδέλφους Κληρικούς με τα μέλη των οικογενειών τους και τους παρισταμένους Αντιδημάρχους, για τη συμμετοχή τους εκδήλωση του Συνδέσμου. 

Η βραδιά συνεχίστηκε και πολύ κέφι και δείπνο που παρατέθηκε προς όλους τους παρευρισκομένους.