Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας
Ημερομηνία δημοσίευσης 07.01.2019

  Σε μια πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «OSTRIA» πραγματοποποιήθηκε η τελετή κοπής της Αγιοβασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως είχαν την ευκαιρία να συναντήθουν, να επικοινωνήσουν και να διασκεδάσουν μαζί με τις οικογένειές τους.
  Την Βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του για καλή και ευλογημένη χρονιά αναφέρθηκε στον πολυσήμαντο ρόλο της παρουσίας καί της διακονίας των Εφημερίων, επιτελώντας με ζήλο και αυταπάρνηση το καθήκον τους, καθώς πέρα από το λειτουργικό  και ποιμαντικό έργο τους στηρίζουν ποικιλοτρόπως τις ανάγκες των κατοίκων κυρίως στα χωριά της Επαρχίας, διατηρώντας τον κοινωνικό ιστό και την ενότητα και την συνοχή της  τοπικής κοινότητας.
  Ο Σεβ. ενημέρωσε το σώμα των Κληρικών της Μητροπόλεως για τις αλλεπάλληλες ενέργειες της Εκκλησίας  της Κρήτης και της Συνοδικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος ως Συνοδικός, περί των μειζόνων θεμάτων τόσο της καταστρατήγησης του εργασιακού καθεστώτος των Κληρικών με την προτεινόμενη έξοδό τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, όσο και της συνταγματικής αναθεωρήσεως, όπως είναι η προτεινόμενη προσθήκη στα άρθρο 3 του Ελληνικού Συντάγματος ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι «θρησκευτικά ουδέτερη», η προτεινόμενη αφαίρεση από το άρθρο 21 του Συντάγματος της φράσης ότι η οικογένεια αποτελεί «θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του έθνους». Τους ενημέρωσε επίσης για τις συναντήσεις της ως άνω Επιτροπής με τον Υπουργό Παιδείας, τους Αρχηγούς-Εκπροσώπους Κομμάτων, με τους Βουλευτές της Μεγαλονήσου, καθώς και για την επίσκεψή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο υποβάλλοντας τις θέσεις της Εκκλησίας Κρήτης στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Τους διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά για την εξ αρχής στήριξη όλων των Μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριάρχου στους Κληρικούς, προκειμένου να μην διαταραχθεί το καθιερωμένο εργασιακό καθεστώς των Κληρικών, οι οποίοι είναι οι στυλοβάτες της τοπικής κοινωνίας.
  Στη συνέχεια τους Εφημερίους καλωσόρισε ο Αιδεσιμολ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, απευθύνοντας ευχές και ευχαριστίες στον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο και στους συναδέλφους Κληρικούς και τα μέλη των οικογενειών τους για τη συμμετοχή τους, στην πρώτη αυτή επίσημη εκδηλωση του Συνδέσμου. Επίσης, ευχές για το νέο έτος απυήθυνε και ο παριστάμενος Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, ο οποίος επεσήμανε την συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας. 
  Ακολούθησε παραδοσιακή κρητική μουσική με τους δεξιοτέχνες καλλιτέχνες Βαγγέλη Βαρδάκη στο βιολί και Βαγγέλη Φανουράκη στο λαγούτο.