Ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 27.04.2024

 

Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης 30 Aπριλίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία Tου Νυμφίου (Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης) στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Το περίφημο iδιόμελο Δοξαστικό «Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα γυνή…», ποίημα της Μοναχής Κασσιανής, απέδωσε αριστοτεχνικά ο χορός με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του ναού και Διευθυντή της Σχολής Βυζ/νής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωάννη Αρώνη.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος του ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Τζουμάκας και οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης και Γεώργιος Γιακουμάκης.

Ο Σεβ. συνχεχάρη τον κ. Αρώνη και τους συνεργάτες του για την άριστη απόδοση του γνωστού ύμνου και ευχήθηκε όπως η αμαρτωλός και πόρνη γυναίκα άλειψε με μύρο τα πόδια του Ιησού και απέθεσε τον παλαιό εαυτό και τις αμαρτίες της σε Εκείνον, έτσι και εμείς να αγαπήσουμε τον Νυμφίο Χριστό και να του εμπιστευθούμε τις καρδιές μας, αποβάλλοντες κάθε δυσώδη αμαρτία.