Οι Ακολουθίες του Ευχελαίου και του Ιερού Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας

Οι Ακολουθίες του Ευχελαίου και του Ιερού Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 01.05.2024

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης τελέσθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 1  Μαΐου  2024 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, τον συνταξιούχο Εφημέριο Σκευοφ. π. Μιχαήλ Ξυδιανό, τον Εφημέριο και προϊστάμενο του ναού Αιδ/το Πρωτ. Σάββα Λιναρδάκη, τον Ιερέα Γεώργιο Σμυρνιωτάκη και τον Διάκονο Θεμιστοκλή Μπεϊνά, έχρισαν με το αγιασμένο έλαιο του Ευχελαίου το πυκνό εκκλησίασμα που μετείχε στo Ιερό Mυστήριο.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος (Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης).

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στο εκκλησίασμα καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και καλή Ανάσταση.

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης και η Γ. Γ. του Δήμου κ. Μαρία Φρατζεσκάκη και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί.