Η B´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

Η B´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 30.03.2024

Το εσπέρας της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία της Β´ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας.

Στη γλαφυρή και μεστή νοημάτων ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος υπογράμμισε ότι οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως προεόρτια αλλά και μεθέορτα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελούν σταθμοί αναπαύσεως και ανεφοδιασμού μέσα στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας είναι η μητέρα όλων μας, στην οποία καταφεύγουμε γιατί μας προσφέρει προστασία, ψυχική ανάπαυση και αναψυχή, μας ξεκουράζει και ανανεώνει τις δυνάμεις μας για να συνεχίσουμε τον πνευματικό μας αγώνα αυτή την κατανυκτική περίοδο. Της ψάλλουμε αλλεπάλληλα «χαίρε», τα οποία μας θυμίζουν τις αρετές και τα χαρίσματά της, που την κατέστησαν σκεύος εκλογής του Θεού για να σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος Του απ᾽ αυτήν με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος.

Και ο Σεβασμιώτατος κατέληξε με την προτροπή να προστρέχουμε σε Αυτήν και να την παρακαλέσουμε να μας προστατεύει κάτω από το ιερό μαφόριό Της, να μεσιτεύει στον Υιό Της για τη σωτηρία μας, ομολογώντας ότι είναι το «στερρόν της πίστεως έρεισμα», το ασάλευτο στήριγμα της πίστης μας, «η αυλή των λογικών προβάτων», «η πλατυτέρα των ουρανών» και η μόνη μας καταφυγή, σκέπη, προστασία, αντίληψη και βοήθεια στις δυσκολίες και τις δοκιμασίες της ζωής.

Στην Ακολουθία της B΄ Στάσεως των Χαιρετισμών έλαβαν μέρος ο Eφημέριος της Ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάσθηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μανώλης Φραγκούλης.