Η τελετή της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Η τελετή της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 05.05.2024

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 4 Μαΐου 2024 τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας η καθιερωμένη ακολουθία της Παννυχίδος, όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και μετέδωσε στους πιστούς το Άγιο Φως που λίγο νωρίτερα είχε μεταφερθεί από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, εκφωνώντας το «Δεύτε λάβετε φως…». 

Στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Κύριλλος προέστη στην τελετή της Αναστάσεως σε ειδική εξέδρα στον περίβολο του ναού, απ’ όπου και ανέγνωσε το Ευαγγέλιο και εκφώνησε το «Χριστός Ανέστη…». Ακολούθως ο  ανέγνωσε την Ποιμαντορική του Εγκύκλιό του για το Άγιο Πάσχα, και ακολούθησε το «Άρατε πύλας άρατε» στην είσοδο του ναού. Έπειτα ο χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο του Ιερού Χρυσοστόμου και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας της Κυριακής του Πάσχα, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιο Ταρλαντέζο, Εφημέριο και προϊστάμενο του ναού, και τον Διάκονο Θεμιστοκλή Μπεϊνα.

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Σκουλούδης και πλήθος ευσεβών χριστιανών της πόλεως, πολλοί από τους οποίους παρέμειναν έως το τέλος και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.