Η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

Η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 02.05.2024

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 4 Μαΐου 2024 η Ακολουθία του Εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου και η Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, γνωστή ως «πρώτη Ανάσταση», ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Κατά την τάξη μετά το αποστολικό ανάγνωσμα ο Σεβ. σκόρπισε φύλλα δάφνης σε όλο τον ναό ψάλλοντας τον ψαλμικό στίχο «Ανάστα ο Θεός...».

Μετά την Απόλυση ευχήθηκε ολόψυχα χρόνια πολλά με τη χάρη του Σταυρωθέντος, Ταφέντος και Αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, και καλό και ευλογημένο Πάσχα, δένειμε δε το αντίδωρο στο πυκνό εκκλησίασμα.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, Εφημέριος και προϊστάμενος του ναού, ο Αιδεσιμ. Ιερεύς Γεώργιος Λογκάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνας, ενώ εκκλησιάσθηκαν πολλοί πιστοί, οι περισσότεροι των οποίων κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.