Η Δ΄ Kυριακή των Νηστειών στην Ενορία Καβουσίου Ιεράπετρας

Η Δ΄ Kυριακή των Νηστειών στην Ενορία Καβουσίου Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 09.04.2024

Την Δ´ Κυριακή των Νηστειών (Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος), 14 Απριλίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε στη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γεωργίου Κουδουμογιαννάκη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Καβουσίου Ιεράπετρας.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος, αμέσως μετά την ανάγνωση του ιερού ευαγγελίου, ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την επήρεια του διαβόλου στη ζωή του ανθρώπου, για την πίστη και τη δύναμή της αλλά και για τη συμβολή της προσευχής και της νηστείας στην πνευματική ζωή του χριστιανού. Επίσης, υπενθύμισε τη μέγιστη συμβολή του μεγάλου πατρός και ανατόμου της ανθρώπινης ψυχής και του εσωτερικού πολέμου που διεξάγεται στην ανθρώπινη καρδιά, σήμερα εορταζομένου Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος, με το σπουδαίο σύγγραμμα που μας κληροδότησε, την περίφηφμη «Κλίμακα». Τέλος, ευχήθηκε όλοι μας να προσπαθήσουμε με βαθειά πίστη, προσευχή και νηστεία να διέλθουμε το στάδιο των αγίων αρετών της Μεγάλης Τεσσαροκοστής και να αξιωθούμε και φέτος να εορτάσουμε τα Άχραντα Πάθη και την λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας.

 Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Oικονόμος π. Εμμανουήλ Φρυσαλάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Εκκλησιάστηκαν πλήθος ευσεβών χριστιανών της περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου κ. Ιωάννης Ψύλλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κουγιουμουτζάκης κ.α.