Η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιεράπετρας

Η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 06.04.2024

Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Eνοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Κάτω Μερά) πόλεως Ιεράπετρας.

Στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος και επεσήμανε ότι η Θεοτόκος είναι η φωτοδόχος λαμπάδα που δέχθηκε τον Ιησού Χριστό στην αγία γαστέρα της. Το φως το αληθινό ήρθε για να λάμψει και να φωτίσει τους ανθρώπους που ζουν στο σκοτάδι της απελπισίας και της απογνώσεως. Με την ενανθρώπησή του ο Κύριος Ιησούς Χριστός διέλυσε το ζοφερό σκοτάδι της αμαρτίας και έδωσε με το πάθος και την Ανάστασή Του ζωή στους ανθρώπους. Ο άνθρωπος μπορεί πλέον να φωτίζεται και να οδηγείται στη γνώση του Θεού, τη θεογνωσία. Και όλα αυτά χάρη σε ένα ιερό πρόσωπο, την Παναγία μας. Ας στρέψουμε ευλαβικά τον νου και την καρδιά μας στη μεγάλη Μάνα μας και ας την παρακαλέσουμε πάντοτε να μας φωτίζει και να μας καθοδηγεί προς το αληθινό φως του Υιού της, στα σκοτεινά και στενά μονοπάτια της ζωής που επιλέγουμε πολλές φορές να βαδίζουμε στη ζωή μας, κατέληξε ο Σεβ.

Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδεσιμ. Πρωτ. Ανδρέας Πιτροπάκης, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης και οι Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κουγιουμουτζάκης.