Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας
Ημερομηνία δημοσίευσης 01.05.2024

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παράδοσης του Μυστηρίου των Μυτηρίων που ενώνει τους ανθρώπους με τον Θεό κατά τον Μυστικό Δείπνο, και ευχήθηκε ολόψυχα στο εκκλησίασμα να διέλθει με προσευχητική διάθεση και κατάνυξη το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας, και όλοι να αξιωθούν να εορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού γεμάτοι από πνευματική χαρά και ευφροσύνη.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που εκκλησιάσθηκαν και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο συνταξιούχος Εφημέριος Αιδεσιμ. Σκευοφ. π. Μιχαήλ Θαλασσινός, ο Εφημέριος και προϊστάμενος του ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Γουλιέλμος, συνταξιούχος Εφημέριος και Θεολόγος εκπαιδευτικός.