Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας
Ημερομηνία δημοσίευσης 09.04.2024

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας.

Πριν την Απόλυση τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο του αοιδίμου Ιερέως Γεωργίου Αγγελάκη και τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Καλλιόπης Φωτεινάκη (ετήσιο) και Γεωργίας Κουνδουράκη (συναπαντήματα) και ευχήθηκε ο και νεκρών και ζώντων έχων την εξουσίαν ως Θεός και Αναστάς εκ νεκρών Κύριος Ιησούς να αναπαύσει τις ψυχές των κεκοιμημένων εν Χώρᾳ Ζώντων και μετά Αγίων και Δικαίων.

Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι συνταξ. Εφημέριοι πρωτ. Γεώργιος Τσικαλάκης και πρωτ. Μιχαήλ Μπετείνης, ο Εφημέριος Ρούσσας Εκκλησίας πρωτ. Μιχαήλ Γαλανάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίας Αικατερίνης Πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης και ο Εφημέριος Ενορίας Χαμαιζίου Οικονόμος Χριστοφόρος Τζαννιδάκης, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης.