Συνάντηση του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού

Συνάντηση του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού
Ημερομηνία δημοσίευσης 20.01.2023

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού στον Άγιο Νικόλαο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Μετά την ανταλλαγή ευχών για καλή και ευλογημένη χρονιά, συζητήθηκαν μέσα σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και συνεννόησης θέματα κοινού ενδιαφέροντος και η πορεία των εργασιών αναστήλωσης και συντήρησης διάφορων μνημείων των Ιερών Μονών και των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. 

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της ολοκλήρωσης της μελέτης του ιστορικού ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Κυρίου (Αφέντη Χριστού) στην περιοχή της Κάτω Μεράς Ιεράπετρας με τη διενέργεια δοκιμαστικών τομών, με τη συνδρομή και αρωγή του Δήμου Ιεράπετρας και προσωπικά του Δημάρχου κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε την κ. Σοφιανού αλλά και τον κ. Καλαντζάκη για τη γόνιμη συνάντηση, και ευχήθηκε γρήγορα να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε εμπόδια, ώστε να προχωρήσει η αναστήλωση και ανάδειξη του εμβληματικού μνημείου του ναού του Αφέντη Χριστού της Κάτω Μεράς, ο οποίος θα αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη της Ιεράπετρας.