Ο Aρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Πνεύματος στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράπετρας

Ο Aρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Πνεύματος στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 04.06.2023

Μέσα στο εορταστικό κλίμα της μεγάλης εορτής της Πεντηκοστής τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής 4 Ιουνίου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Πνεύματος στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου στην ομώνυμη τοποθεσία της Ιεράπετρας, δυτικά της πόλεως δίπλα στο νότιο κρητικό πέλαγος. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στους πιστούς.

Στη σύντομη προσφώνησή του, πριν την απόλυση, αναφέρθηκε στο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, στο πανάγιο και τελεταρχικό Πνεύμα, στον ρόλο του μέσα στη ζωή των πιστών και στη μυστηριακή ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και στην ανάγκη όλοι να προσπαθήσουμε να γίνουμε θεοφόροι και πνευματοκίνητοι για να γευθούμε την Βασιλεία των Ουρανών, επικαλούμενοι την χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι Εφημέριοι των Ενοριών Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Μύρτου Οικονόμος Ελευθέριος Δαργάκης, Νέας Ανατολής π. Εμμανουήλ Προϊστάκης και Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και Μαρία Ρουμελιωτάκη.