Λαμπρή η πανήγυρη του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας

Λαμπρή η πανήγυρη του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας
Ημερομηνία δημοσίευσης 25.03.2023

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή  πανηγύρισε το Σάββατο 25  Μαρτίου 2023, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο ομώνυμος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ενοριακός Ναός της πόλεως Σητείας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. 

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος με λόγο μεστό και θεολογικό αναφέρθηκε στην αποκάλυψη του απορρήτου και από αιώνων μυστηρίου του Θεού με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την άσπορη σύλληψη του Υιού και Λόγου του Θεού, που ανοίγουν το κεφάλαιο της σωτηρίας μας, αλλά και στην εθνική παλιγγενεσία με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης πριν από 202 χρόνια. Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους και η Υπεραγία Θεοτόκος, η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους μας, να σκέπει και να περιφυλάττει την πατρίδα μας και τον καθένα χωριστά από κάθε κίνδυνο και επιβουλή των ορατών και αοράτων εχθρών.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης,  και Εφημέριοι της πανηγυρίζουσας Ενορίας συνταξ. πρωτ. Μιχαήλ Θαλασσινός και πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, ο πρωτ. Αντώνιος Μπουτιάμπα, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κένυας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. 

Κατά την πανήγυρη του ναού εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης και οι πρώην Δήμαρχοι Θεόδωρος Πατεράκης καί Νικόλαος Κουρουπάκης κ.α..