Η κοπή της Bασιλόπιτας του Πολιτιστικού και Φιλοδασικού Συλλόγου Μεσελέρων Ιεράπετρας

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Πολιτιστικού και Φιλοδασικού Συλλόγου Μεσελέρων Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 05.02.2023

Το μεσημερι της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση του Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Φιλοδασικού Συλλόγου Μεσελέρων, προσήλθε στην αίθουσα του Συλλόγου στον χώρο της Ωλέριας Βιβλιοθήκης στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Μεσελέρων και ευλόγησε την Βασιλόπιτα. 

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κώστα Κοντοπόδη και τα Μέλη του Δ.Σ. για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους που προσήλθαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Συλλόγου χρόνια πολλά και ευλογημένα από τον Κύριο, κάθε ευλογία, αγάπη, ειρήνη και υγεία σε όλο τον κόσμο.  

Επίσης, ο Σεβ. συνεχάρη τον δραστήριο Πρόεδρο και τα Μέλη του Συλλόγου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την ανάδειξη των πολλών εκκλησιαστικών μνημείων του ιστορικού χωριού, αλλά και για τη διατήρηση και διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος και της πλούσιας και σπάνιας πανίδας και χλωρίδας του τόπου μας.  

Ο Πρόεδρος κ. Κώστας Κοντοπόδης εξέφρασε πολλές ευχές σε όλους και ευχαριστίες για την παρουσία του Σεβ. κ. Κυρίλλου και πάντων όσοι πάντοτε βρίσκονται στο πλευρό του Συλλόγου συμπαραστάτες και αρωγοί.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος Ενορίας Μεσελέρων Οικονόμος Γεώργιος Μανθαιάκης, ο π. Γεώργιος Λογκάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. 

Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσελέρων κ. Νίκος Περυσινάκης, ο Πολιτευτής του Νομού Λασιθίου κ. Μανώλης Κλώντζας και πολύς κόσμος. Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα.