Η εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καβουσίου Χειροθεσία του π. Εμμανουήλ Φρυσαλάκη σε Οικονόμο

Η εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καβουσίου Χειροθεσία του π. Εμμανουήλ Φρυσαλάκη σε Οικονόμο
Ημερομηνία δημοσίευσης 04.06.2023

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή της Πεντηκοστής 4 Ιουνίου 2023 η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Ενορίας Καβουσίου Ιεράπετρας. 

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, και στη συνέχεια ιερούργησε και χοροστάστησε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Γονυκλισίας και ανέγνωσε τις διατεταγμένες από το τυπικό ευχές της ημέρας.

Στο τέλος του Εσπερινού της Γονυκλισίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο της Ενορίας π. Εμμανουήλ Φρυσαλάκη. Στην προσφώνησή του προς τον χειροθετούμενο κληρικό εξέφρασε την ευαρέσκεια και τον δίκαιο έπαινο της Τοπικής Εκκλησίας για την ευδόκιμη διακονία του επί δεκαοκτώ έτη στον Αμπελώνα του Κυρίου, μεταξύ των οποίων τα τελευταία οκτώ έτη στην Ενοριία Καβουσίου. Του ευχήθηκε δε ολόθυμα και πατρικά η χάρη του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος να τον περιλούζει πάντοτε για να συνεχίσει να διακονεί ως γνήσιος λειτουργός και οικονόμος των μυστηρίων των πνευματικών έως βαθέως γήρατος στο ιερό θυσιαστήριο και να βιώνει το χάρισμα της Ιερωσύνης, προς δόξαν Θεού.

Στην αντιφώνησή του ο π. Εμμανουήλ ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την προσγενόμενη τιμή, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο για τον ελαιοχρωματισμό του ναού και τις άλλες εργασίες που εκτελέστηκαν για τον ευπρεπισμό του.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού, ο Αιδεσιμώτατος Οικονόμος Εμμανουήλ Φρυσαλάκης, Εφημέριος της πανηγυρίζουσας Ενορίας, ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Λογκάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Εκκλησιάστηκαν η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μαρία Χαλκιαδάκη, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αργύρης Πανταζής, η υποψήφια Βουλευτής κ. Ελένη Βλάσση, πολλοί ενορίτες και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής.

Ακολούθησε δεξίωση στην αύλειο χώρο του ναού.