Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγιάς Φωτιάς Σητείας Χειροθεσία του π. Μιχαήλ Μπετείνη σε Πρωτοπρεσβύτερο

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγιάς Φωτιάς Σητείας Χειροθεσία του π. Μιχαήλ Μπετείνη σε Πρωτοπρεσβύτερο
Ημερομηνία δημοσίευσης 25.05.2023

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της Ενορίας Αγίας Φωτιάς Σητείας. 

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια του «κοινωνικού», ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με στο νόημα της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου. Όπως υπογράμμισε, ο Θεάνθρωπος Κύριος με την Ανάληψή Του, σαράντα μέρες μετά τήν Ανάστασή Του, δόξασε και θέωσε την ανθρώπινη φύση, την οποία συνανύψωσε στους ουρανούς μαζί με τη θεία φύση Του. Επίσης αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της εορτής σημείωσε τη μεγάλη χαρά των μαθητών για την υπόσχεση που έλαβαν ότι δεν θα τους αφήσει ορφανούς αλλά θα έλθει ο Παράκλητος να τους παρηγορήσει και να τους ενισχύσει με την εξ ύψους δύναμη. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τη χάρη και την ευλογία του Αναληφθέντος Κυρίου μας Ιησού Χριστό και να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας προς Αυτόν και την αληθινή πατρίδα μας, τον Ουρανό. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο της Ενορίας π. Μιχαήλ Μπετείνη. Στην προσλαλιά του προς τον χειροθετούμενο κληρικό εξέφρασε την ευαρέσκεια και τον δίκαιο έπαινο της Τοπικής Εκκλησίας για την μακρόχρονη και ευδόκιμη διακονία του επί σαράντα επτά ολόκληρα έτη στον Αμπελώνα του Κυρίου, και του ευχήθηκε εγκάρδια να είναι πάντα άξιος, γερός και δυνατός, ώστε έως βαθέος γήρατος να συνεχίσει να ιερουργεί στο ιερό θυσιαστήριο και να βιώνει το χάρισμα της Ιερωσύνης.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού, ο Αιδεσιμώτατος Πρωτ. Μιχαήλ Μπετείνης, Εφημέριος της πανηγυρίζουσας Ενορίας και ο Διάκονος Θεμιστοκλής. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Αϊλαμάκης, ο πρ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Νικόλαος Μεραμβελλιωτάκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φωτιάς κ. Παναγιώτα Στιβακτάκη, ενορίτες και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής.

Ακολούθησε δεξιώση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου.