Η Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

Η Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 17.03.2023

Μέσα στο κατανυκτικό κλίμα που αρμόζει στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε, τελέσθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας η Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά την οποία χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος έκανε λόγο για την καθιέρωση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών και ανέλυσε τον ρόλο της Παναγίας στο μυστήριο της θείας οικονομίας. Επίσης, τόνισε την μητρική και σωστική πρεσβεία της Υπερμάχου Στρατηγού για κάθε ανθρώπινη ψυχή και ευχήθηκε η χάρη της να προστατεύει το γένος και όλους μας από κάθε κίνδυνο, πειρασμό και ανάγκη. 

Στην Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών έλαβαν μέρος ο ιερατικώς προϊστάμενος της Ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, ο Εφημέριος π. Γεώργιος Λογκάκης και ο Ιερολ. Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης.