Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροθεσία Αναγνώστη στην Ενορία Τουρλωτής

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροθεσία Αναγνώστη στην Ενορία Τουρλωτής
Ημερομηνία δημοσίευσης 27.12.2023

Την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν, 31 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τουρλωτής και τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Άννας Κουκουράκη (εξάμηνο) και Ουρανίας Βογιατζή (εννεάμηνο).

Αντί κηρύγματος, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη επί τοις Χριστουγέννοις, της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η οποία αναγνώσθηκε και σε όλες τις Μονές και Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.   

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνο Σολυδάκη, συνταξιούχο δάσκαλο και πρώην Διευθυντή Β´μιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου, και εξήρε την αφοσίωση, τον ζήλο και την ανιδιοτελή πολυετή διακονία του στο ιερό αναλόγιο, συμβάλλοντας στην επιτέλεση των ιερών ακολουθιών στην Ενορία Τουρλωτής.

Αντιφωνώντας ο νέος Αναγνώστης ευχαρίστησε τον Σεβ. για την χειροθεσία του Αναγνώστη και την ύψιστη αυτή τιμή προ το πρόσωπό του, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση την διακονία του στο ιερό ψαλτἠρι, υπούργημα που από τα παιδικά του χρόνια μέχρι σήμερα επιτελεί. 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Τουρλωτής και Αρχιερατικός Επίτροπος της Ζ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Νικόλαος Φραγκίδης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί ενορίτες.