Το Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής στο Κοιμητήριο Ιεράπετρας.

Το Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής στο Κοιμητήριο Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 11.06.2022

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 (Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής) ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Δημοτικό Κοιμητήριο της πόλεως της Ιεράπετρας. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, περιστοιχούμεος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως, προέστη στο καθιερωμένο από την Αγία μας Εκκλησία μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των απ᾽ αιώνος κεκοιμημένων αδελφών, πατέρων, μητέρων, πάππων, προπάππων και συγγενών ημών και υπέρ της κατατάξεως των ψυχών αυτών μετά των αγίων και των δικαίων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε από καρδίας ο τριήμερος Αναστάς εκ νεκρών και Αναληφθείς εις τους ουρανούς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου, να αναπαύει «εν χώρα ζώντων  μετά των αγίων και δικαίων» τις ψυχές όλων των κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της πόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο, τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών Κληρικών και των Ευεργετών της πόλεως υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.