Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης καί Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Εσπερινό και μετείχε στην λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου στο Ηράκλειο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης καί Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Εσπερινό και μετείχε στην λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου στο Ηράκλειο.
Ημερομηνία δημοσίευσης 14.05.2022

Σε μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε η 56η επέτειος της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου και προστάτου της Εκκλησίας Κρήτης, στον φερώνυμο ιστορικό και μαγαλοπρεπή Ιερό Kαθεδρικό Ναό της πόλεως του Ηρακλείου. Η Τίμια Κάρα του Αγίου Αποστόλου Τίτου, γνησίου τέκνου του Αποστόλου των Εθνών και ιδρυτού της εν Κρήτη Εκκλησίας Παύλου, αποτελεί πολύτιμο και ιερό κειμήλιο της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης. Είναι αποθησαυρισμένη στον ομώνυμο Ιερό Kαθεδρικό Ναό της πόλεως του Ηρακλείου και επέστρεψε στην Κρήτη στις 15 Μαΐου 1966 από τον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βενετίας, όπου φυλασσόταν για τρεις αιώνες μετά την πτώση του Χάνδακα από τους Οθωμανούς, με πρωτοβουλία και πολυετείς ενέργειες του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου του Α´. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε ευγενή πρόσκληση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου του Β´, το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαΐου 2022 χοροστάτησε κατά την ακολουθία του μεθέορτου πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού και στη συνέχεια μετείχε της πάνδημης λιτανείας της Τιμίας Κάρας, μέσω των οδών 25ης Αυγούστου, πλατείας 18 Άγγλων και 25ης Αυγούστου (επιστροφή), προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου και με τη συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της πόλεως του Ηρακλείου και των προαστείων, του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασιλείου Λαμπρινού και των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πολλών ευσεβών χριστιανών.