Η Κυριακή μετά τα Φώτα στον Ιερό Καθεδρικό ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Η Κυριακή μετά τα Φώτα στον Ιερό Καθεδρικό ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 09.01.2022

Την Κυριακή μετά τα Φώτα 9 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Στο σύντομο κήρυγμά του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή και αναφέρθηκε στην έναρξη της δημόσιας δράσης και του κηρύγματος του Ιησού αμέσως μετά το Βάπτισμά του, που συνοψίζεται στη φράση «μετανοείτε· ήγγικε γαρ η Βασιλεία των ουρανών». Η Βασιλεία του Θεού εγκαθιδρύθηκε στη γη με την ολοκλήρωση της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού. Μετά την Γέννηση, την Περιτομή και την Βάπτιση του Ιησού, αρχίζει η Βασιλεία του στον κόσμο. Και όλοι οι βαπτισμένοι πιστοί, που ζούν εν μετανοία και μετέχουν ενεργά στα Μυστήρια της Εκκλησίας αναδεικνύονται τίμια μέλη της Βασιλείας του Θεού, μετέχοντας σ᾽ αυτήν απ᾽ αυτήν εδώ τη ζωή. Γιατί η Βασιλεία του Θεού δεν είναι κάτι αόρατο και αδύνατο, δεν είναι μία μετά θάνατον κατάσταση, αλλά πρόγευση και βίωμα από τον αισθητό αυτό κόσμο, που συνεχίζεται μετά θάνατον. Πολίτες της Βασιλεία του Θεού είναι οι μετανοημένοι άνθρωποι. Και ο γνήσιος πιστός για να γίνει ουρανοπολίτης πρέπει να παλέψει με τον εαυτό του για να ανακαλύψει την εντός του κρυμμένη Βασιλεία του Θεού και να αρχίσει να προγεύεται από τώρα την χάρη του, κατέληξε ο Σεβ.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ.  Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο ιερατικώς προϊστάμενος του ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης και ο Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.