Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 13.08.2022

To Σάββατο 13 Aυγούστου 2022, Απόδοση της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας.

Πριν την Απόλυση τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Μάρκου Αναγνωστάκη και Στυλιανού Τσιμπιδάκη (τεσσαρακονθήμερα), Ιωάννου Γκιόλβα (ετήσιο) και Μαρίας Μαζωνάκη (συναπαντήματα).

Στο τέλος ευχήθηκε σε όλους πλούσια την χάρη και το έλεος της Παναγίας μας, ενόψει του εορτασμού της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως. Επίσης, καλωσόρισε εγκαρδίως τον εκ Σητείας καταγόμενο Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα και αυτές τις μέρες βρίσκεται στη γενέτειρά του για την
εορτή της Κοιμήσεως, αλλά και τον εντιμότατο συντοπίτη Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος εκκλησιάστηκε.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νικόλαος Αλεξάκης, ιερατικώς Προϊστάμενος του ναού, και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, ανάμεσά τους ο
εντιμότατος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.