Το τεσσαρακοθήμερο μνημόσυνο του Ιερομονάχου Ζαχαρία στην Ιερά Μονή Τοπλού.

Το τεσσαρακοθήμερο μνημόσυνο του Ιερομονάχου Ζαχαρία στην Ιερά Μονή Τοπλού.
Ημερομηνία δημοσίευσης 27.03.2021

Το πρωί του Σαββάτου της Β´ Εβδομάδας των Νηστειών ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής Τοπλού Σητείας και τέλεσε το Τεσσαρακονθήμερο Μνήμοσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του εκ των Αδελφών της Μονής Πανοσ. Αρχιμ. Ζαχαρία Στεφόπουλου, ο οποίος μετά από πολύχρονη ασθένεια εξεδήμησε προς Κύριον. 

Συλλειτούργησαν ο Πανοσ. Προηγούμενος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, ο Ηγούμενος της Μονής Τιμίου Προδρόμου Καψά Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλάκης, ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου της Ιεράς Αρχιπισκοπής Αθηνών, και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, Ηγουμενοσύμβουλος της Μονής Τοπλού και ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, ενώ συμπροσευχόμενοι ήταν ο Ηγούμενος της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσ. πρωτ. Γεώργιος Τσικαλάκης, Εφημέριος Ενορίας Έξω Μουλιανών και ο Αιδεσ. Χριστοφόρος Τζαννιδάκης, Εφημέριος Ενορίας Χαμαιζίου. 

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο προβλεπόμενος λόγω περιοριστικών μέτρων αριθμός πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης.