Ο πρώτος Παρακλητικός Κανόνας στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.

Ο πρώτος Παρακλητικός Κανόνας στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 01.08.2021

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 εσπέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως τέθηκαν σε προσκύνηση και ευλογία των πιστών τα ιερά λείψανα της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Στεφάνου, του Αγίου Παντελεήμονος, του Αγίου Ιακώβου, του Αγίου Τρύφωνος, του Αγίου Αβερκίου, του Αγίου Δομετιανού και άλλων Αγίων, που κόμισε από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού ο Καθηγούμενος της Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης.

Πριν την απόλυση του πρώτου Παρακλητικού Κανόνα για την φετεινή περίοδο του Δεκαπανταυγούστου ο Σεβ. κ. Κύριλλος απευθυνόμενος προς τους ευσεβείς πιστούς που προσήλθαν να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, αλλά και όσους και φέτος διαμένουν στο Μοναστήρι τις άγιες αυτές ημέρες, μίλησε για το ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος και τον ρόλο της για τη σωτηρία του ανθρώπου. Όπως σημείωσε, η Μητέρα του Χριστού και δική μας Μητέρα πάντοτε μάς δροσίζει πνευματικά με τη δρόσο του πνεύματος και των χαρισμάτων της και ιδιαιτέρως στους δύσκολους καιρούς μας καθίσταται σκέπη κραταιά, ασφαλές καταφύγιο, δύναμη και ελπίδα όλων μας. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, τονίζοντας ότι οι Παρακλητικοί Κανόνες προς την προσφιλή και οικεία σε όλους μας Παναγία είναι το καλύτερο μέσο προσευχής και ικεσίας προς την Δέσποινα του κόσμου και μεσίτρια των ουρανών και το κλειδί για να ανοίξουν οι πύλες του ουρανού στις δεήσεις των ανθρώπων.