Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Παρασκευής στους Τουρτούλους (Άγιο Γεώργιο) Σητείας.

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Παρασκευής στους Τουρτούλους (Άγιο Γεώργιο) Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 26.07.2021

Το εσπέρας της Κυριακής 25 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στους Τουρτούλους Σητείας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος, συμπαστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη και Ιερείς της περιοχής ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον βίο, το μαρτύριο και τα πολλά θαύματα της Αγίας Παρασκευής, αλλά και στον διαχρονικό ρόλο των Αγίων στη ζωή των πιστών και σημείωσε, μεταξύ άλλων τα εξής: «Η σύγχρονη μάστιγα του φονικού κορωνοϊού απέδειξε πόσο αδύναμος είναι ο σημερινός άνθρωπος, που πολλές φορές θεοποιεί και απολυτοποιεί το χρήμα, την επιστήμη και την τεχνολογία, σε βάρος της ανάγκης της ευεργετικής και θεραπευτικής παρουσίας του Χριστού στη ζωή του. Ας σκύψουμε με ταπείνωση στη σύγχρονη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας, και ας αναθεωρήσουμε την σκέψη και τις προτεραιότητές μας. Η ζωή της Αγίας Παρασκευής, το παράδειγμα και ο βίος της, η πίστη, η ανδρεία, η γενναιότητα και η αυταπάρνησή της, αλλά και η αγάπη προς τον πλησίον και τον συνάνθρωπό της, ας αποτελούν φωτεινούς οδοδείκτες και αλάνθαστους σηματοδότες στην πολυτάραχη ζωή μας»  

Εκκλησιάσθηκαν πολλοί πιστοί της ευρύτερης περιοχής Σητείας, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Πλατανάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου κ. Κωνσταντίνος Πουλάκης κ.ά.