Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού πόλεως Ιεράπετρας

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού πόλεως Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 05.04.2021

Την Γ´ Κυριακή των Νηστειών, 4 Απριλίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στην τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και στη συνέχεια προέστη κατά τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος έκανε λόγο για τον γνήσιο μαθητή του Χριστού, ο οποίος απαρνιέται τον εαυτό του, σηκώνει ελεύθερα και αγόγγυστα τον Σταυρό του και ακολουθεί τον Κύριο. Η προθυμία να ζήσει ο χριστιανός σταυρικά, είναι απόδειξη ότι μιμείται τη ζωή του Ιησού. Εκείνος που εγκαταλείπει τις εγωιστικές απαιτήσεις του, καταπολεμά τα πάθη που κυριαρχούν στην ψυχή του, προσπαθεί με ταπείνωση να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες του, εργάζεται με προθυμία στις εντολές του Κυρίου και βιώνει καθημερινά στη ζωή του ότι δεν ανήκει στον εαυτό του αλλά στον Θεό και τον πλησίον του, αυτός θεωρείται αυθεντικός μαθητής του Κυρίου που σηκώνει εκούσια τον Σταυρό του. Τέλος, ευχήθηκε η χάρις του Τιμίου Σταυρού να ενδυναμώσει όλους μας για να σηκώσουμε το μαρτύριο και τον Σταυρό της πανδημίας που ενέσκηψε και να παρακαλέσουμε τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο να μας απαλλάξει γρήγορα και να μας αναστήσει.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Εφημέριος του ναού Αιδ/τος Πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκης, ενώ συμμετείχε ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία.