Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου  στον Παπαδιόκαμπο Σητείας.

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου  στον Παπαδιόκαμπο Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 10.06.2021

Με λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου 2021 η Ενάτη Ώρα του Πάσχα στο προαύλιο και στη συνέχεια ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Χαμαιζίου στον Παπαδιόκαμπο Σητείας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. 

Στην ομιλία του προς τους παριστάμενους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα σπουδαία μηνύματα της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό αποτελεί το πέρας της επί γης παρουσίας και του απολυτρωτικού έργου Του. Όπως η υμνολογία της εορτής επισημαίνει, ο Θεάνθρωπος με την εν δόξη Ανάληψη του από το όρος των Ελαιών ανύψωσε «την πεσούσαν φύσιν ημών συμπαθώς» δίπλα στον Θεό Πατέρα και γέμισε με άπειρη χαρά τη Θεοτόκο και τους Μαθητές Του, στους οποίους έδωσε την υπόσχεση ότι δεν θα τους αφήσει ορφανούς αλλά θα έρθει ο Παράκλητος, το Άγιο Πνεύμα, και θα είναι μαζί τους «πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος». 

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος έλαβαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και Εφημέριοι της περιοχής, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Καζαμίας και αρκετοί πιστοί της περιοχής της Σητείας, τηρώντας πιστά τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.