Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Αρχιερατικός Εσπερινός  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 30.05.2021

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Μαΐου 2021 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά με τη βοήθεια και τις πρεσβείες της  Αγίας Ισαποστόλου και Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος Κληρικοί της περιοχής με επικεφαλής τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο  της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη,  ενώ παρέστησαν αρκετοί πιστοί τηρώντας τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού , ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας κ. Κων/νος Αστροπεκάκης.