Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 17.10.2021

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, του Σπορέως, των Αγίων Πατέρων της Ζ᾽ Οικουμενικής Συνόδου και της Συνάξεως των Αγίων Αναργύρων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Πατριαρχική Εγκύκλιος για την εορτή της Συνάξεως πάντων των ιατρών Αγίων, εορτή που καθιερώθηκε από την Μητέρα Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία να εορτάζεται από φέτος κάθε χρόνο την πλησιέστερη Κυριακή στις 17 και 18 Οκτωβρίου, για να τιμήσει η Εκκλησία την ιατρική επιστήμη και την συνεισφορά των θεραπόντων της στην ανθρωπότητα.

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Μιχαήλ Κανιαδάκης, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο συνταξ. Εφημέριος του ναού πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης, ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Τίτος Ματαλλιωτάκης, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί, μεταξύ των οποίων και η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.