Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Βάπτιση κατά την αρχαία τάξη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Βάπτιση κατά την αρχαία τάξη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 06.06.2021

Το πρωί της Κυριακής του Τυφλού 6 Ιουνίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στη ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας. 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε με ιεροπρέπεια και την τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό,  ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη βάπτιση του τέκνου των Μιχαήλ και Αγγελικής Βουζουνεράκη, που έλαβε το όνομα Εμμανουήλ.

Είχε προηγηθεί η Κατήχηση αφ᾽ εσπέρας μετά την Ακολουθία του Εσπερινού. Η Βάπτιση, το χρίσμα και η ένδυση τελέσθηκαν στο πρώτο μέρος της Θείας Λειτουργίας στη θέση των Αντιφώνων, ενώ αντί του Τρισαγίου εψάλη το «Όσοι εις Χριστός εβαπτίσθητε». Το «Πιστεύω» και το «Πάτερ ημών» απήγγειλε η ανάδοχος, ενώ πρώτος κατά την τάξη κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων ο νεοφώτιστος. Μετά το «Είη το όνομα Κυρίου» αναγνώσθηκαν οι ευχές της Απολούσεως και της Τριχοκουρίας και έγινε η Τριχοκουρία. 

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε στο εκκλησίασμα για την αρχαία αυτή τυπική διάταξη και παράδοση της τέλεσης του Μυστηρίου του Βαπτίσματος εντός του κατ’ εξοχήν Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, και ευχήθηκε στους γονείς το νέο μέλος του Σώματος του Χριστού να έχεο διαρκή και αναφαίρετη τη χαρά και τα χαρίσματα του Αναστάντος Κυρίου στη ζωή του.