Αγρυπνία για την εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» Ιεράπετρας.

Αγρυπνία για την εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 01.10.2021

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε το βράδυ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου 2021 η καθιερωμένη Αγρυπνία επί τη εορτή της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Γοργοϋπηκόου στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» πόλεως Ιεράπετρας, όπου σε ειδικό προσκυνητάρι φυλάσσεται αντίγραφο της φερώνυμης εικόνας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροτοστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, στο τέλος του οποίου τέλεσε τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος της Αγρυπνίας ευχήθηκε στο πυκνό εκκλησίασμα καλό και ευλογημένο μήνα με τη σκέπη, την προστασία, την παραμυθία και την καθοδήγηση της Παναγίας της Γοργοεπηκόου.    

Στην αγρυπνία έλαβαν μέρος οι Πανοσιολ/τοι Εφημέριοι του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης και Πορφύριος Αγγελάκης, ενώ συνέψαλαν μελοδικώτατα οι Ιεροψάλτες του Ναού, που τίμησαν τη μνήμη των προστατών αγίων της Εκκλησιαστικής - Βυζαντινής Μουσικής Οσίων Ρωμανού του Μελωδού και Ιωάννου του Κουκουζέλους, που επίσης τιμάται την 1 Οκτωβρίου.